American flagEnglish Spanish FlagEspañol Turkish FlagTürkçe German FlagDeutsch Italian FlagItaliano Indiaहिंदी French Flag Français Romanian FlagRomână Portugual FlagPortuguese
 
CSA banner Romanian
 
CSA Altar

Kriya-Yoga:

Filozofia şi Practicile Stilurilor de Viaţă

Cuvîntul sanscrit Kriya înseamnă „acțiune“. Yoga poate însemna practicile folosite de a facilita starea de sănătate şi de creștere spirituală sau unitatea în Conştiinţă care reprezintă rezultatul final al practicii. În Yoga-Sutras scris de Patanjali, un tratat vechi de două mii de ani despre Meditaţia Superconştientă, Kriya Yoga este definită ca o disciplină a minţii şi a impulsurilor sensoriale, analiză de sine, un studiu profund al metafizicii (realităţi superioare), meditaţia şi renuntarea la conştiinţa de sine ordinară (egoismul) în favoarea realizării lui Dumnezeu.


Kriya-Yoga este o apropiere concentrată de descoperire a Sinelui şi Iluminare Spirituală care înseamnă: o trezire completă la Cunoașterea Absolută a Infinitului şi a proceselor cosmice. Aceasta include cele mai efective procese ale tuturor sistemelor de Yoga, cu accentul pus pe trăirea constructivă si binefăcătoare şi deasemenea pe practicarea meditaţiei superconștiente. Ţelul practicării Kriyei-Yoga este acela de a restabili conştiinţa pozitivă a practicantului. Aceasta se stabilește prin acumularea cunoașterii despre adevărata natură a omului ca fiind o fiinţă spirituală, cultivarea gîndirii raţionale, balansul emoţional şi sănătatea fizică, trăirea plină de sens şi prin Meditaţie.


Pentru a facilita dezvoltarea calităţilor înnăscute, şi de a realiza stări de superconştiinţă, sunt predate şi practicate diferite technici specifice de meditaţie. Meditatorii începători sunt de obicei învăţaţi să folosească un cuvînt simplu sau un sunet (mantra) pentru a-şi focusa atenţia. După o perioadă preparatorie de studiu şi de practică, iniţierea în technici avansate de meditaţie poate fii cerută.


În pofida faptului că această Kriya-Yoga este bine ştiută şi practicată de secole, Paramahansa Yogananda (gurul lui Roy Eugene Davis) a fost primul care a a scos-o în evidența oamenilor din Vest. Yogananda a călătorit din India către America în anul 1920 şi a lecturat,scris şi antrenat discipoli de-a lungul a 32 de ani înainte de a părăsi lumea aceasta in 1952. Cea mai renumită carte a sa este Autobiografia unui Yoghin, astăzi publicată în multe ţări ale lumii şi deasemenea în diferite Limbi straine.

 

Acasă
Meditaţie
KRIYA YOGA
Despre CSA
Biografia domnului
ROY EUGENE  DAVIS
Articole ale domnului Davis
 
Contact
.

Free Literature
Literatură gratuită
(English only)

Truth Journal magazine, a listing of Mr. Davis' books, and schedules of meditation retreats and seminars. (English only)
©2007-2010 Center for Spiritual Awareness
P.O. Box 7
Lakemont, Georgia 30552-0001
Security